about rini

About Rini

Rini Kleijn zat op haar 3e jaar achter de piano en kreeg haar eerste muzieklessen op 4-jarige leeftijd. Zij startte met zingen op 8-jarige leeftijd in het plaatselijke kerkkoor en legde daar de basis voor haar zangcarriére. Met dit koor nam ze haar eerste LP op. Vervolgens studeerde ze fluit (sopraan, alt, tenor), piano, ritmiek, saxofoon, zat in het jeugdorkest en volgde danslessen bij dansschool Penny de Jager / John Felter en Danscentrum Utrecht.

Haar eerste band als zangeres was de Niki Roman Band van de bekende zangeres Niki Romijn (www.nikiromijn.nl) waarin ze de backing vocals deed. Niki zong toen ook bij I’ve Got The Bullets (met als frontvrouw Fréderique Spigt) als achtergrondzangeres, maar vertrok naar het Goede Doel en Rini nam haar plek in. Met deze band trad ze op vele grote podia en festivals op in binnen- en buitenland, Parkpop (met o.a. Frankie Miller, The Bangles), Paradiso, Vrije vloer en deed mee aan veel radio- en tv-programma’s als Toppop, Countdown, Vara’s Nachtshow, Tineke, Hollands Glorie, Los Vast, skychannel etc. Met hen nam ze twee LP/ CD’s op, o.a. geproduceerd door Tjeerd van Zanen en Michel Verschie (Anouk) en George Kooijmans (Earring). I’ve Got The Bullets was destijds een van Nederlands best draaiende bands in het Nederlandse circuit, met o.m. gastoptredens van Candy Dulfer, George Kooijmans, Saskia Laroo etc. Na haar 1e zwangerschap stopte ze even met het enerverende muzikantenbestaan om zich volledig aan haar gezin te wijden en vervolgens de draad weer op te pakken met Yobro, 12-koppige soulband rondom Taya Francis, bekende zangeres in Australië.
Na zoveel jaar Backing vocaliste te zijn geweest werd zij leadvocaliste bij Seven Souls, een geweldige Soulband waarmee ze op vele feesten en festivals speelde (Oerol, Jazz in Duketown etc). Daarna volgden diverse bands en gastoptredens. Tevens deed zij regelmatig studiowerk in Wisseloord Studio’s waarvan onder meer het nummer Chou chou moi (Rudi Scafili) een hit werd in Italië en zij heen en weer vloog naar Italië om daar dit nummer ten gehore te brengen. Ondertussen maakte ze ook deel uit als zangeres/ toetseniste van de interactieve kindervoorstelling “de JAMkids” waarmee ze 14 jaar lang op rondreizend theaterfestival De Parade tourde met als hoogtepunt de optredens in Barcelona en het winnen van het Gouden Ei.

Momenteel is ze als vaste lead- en backingvocaliste verbonden aan de spetterende soulband Soulmachine, te zien en te beluisteren in de prachtige muzikale theater/poëzie voorstelling *J*A*F*T*, leadvocaliste bij Rini’s Blues Kitchen en de interactieve kindervoorstelling de JAMkids! Momenteel als gastzangeres bij Leo Koster Band na haar bijdrage op de CD “Train Of Life”. Als zangeres heeft zij een enorm bereik en is thuis in diverse muziekstijlen, Soul, Funk, Disco, Rock, Jazz/ Easy Listening.

Via deze website hoop ik een indruk te geven van alles wat ik gedaan heb en momenteel mee bezig ben. Veel plezier en wie weet tot een keer ziens tijdens een van mijn optredens!!
Ook heb ik recent mijn eigen zangschool in Vleuten geopend! Voor iedereen die graag wil zingen en daarbij tips en tricks kan gebruiken!!!

Rini ♡